គ្រឿងផ្សំ
- ខ្ទឹមបារាំងតូចមួយ ចិញ្រ្ចាំអោយម៉ដ្ឋ
- ឆ្អឹងជ្រូក ១គីឡូ
- សាច់ជ្រូកចិញ្ខ្រាំ ២០០ក្រាម
- ប្រហិតសាច់ជ្រូក ថ្លើមជ្រូក ពោះជ្រូក សាច់ជ្រូកស្ងោរ ចំនួនតាមចំណូលចិត្ត
- ទឹកត្រី ១វែក
- ទឹកខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុបគៀវ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- បង្គាក្រៀម មួយស្លាបព្រា
- ទឹក ៣លីត្រ
- ខ្ទឹមសបំពង ១ស្លាបព្រា
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រា
- ខ្ទឹមស្លឹក៤-៥ដើម ហាន់ល្អិតៗ
- ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ឬ ស្លឹកគូឆាយ តាមចំណូលចិត្ត
- គុយទាវ
- មីគៀវ
របៀបធ្វើ
- - កំដៅប្រេងឆាពីរស្លាបព្រា រួចចាក់ខ្ទឹមបារាំងចូល កូរចុះឡើង ទម្រាំខ្ទឹមបារាំង ប្រែជាពណ៌ក្រហមក្រម៉ៅ សព្វ។
- - ចាក់ស្ករ អំបីល ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប ទឹកខ្យង និង បង្គាក្រៀម ចូល ហើយកូរអោយសព្វ
- - ចាក់ឆ្អឹងជ្រូកចូល កូរអោយសព្វ។
- - ចាក់ទឹក១លីត្រចូល កូរអោយសព្វ ទុកអោយពុះចោល កន្លះម៉ោង។
- - យកកូនឆ្នាំងមួយ ចាក់ខ្លាញ់ចូល ៣ស្លាបព្រា ហើយចាក់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ បំពង អោយឈ្ងុយ។ ដួសទុក ពាក់កណ្តាល សល់ពាក់កណ្តាល ចាក់ចូលទៅក្នុងស៊ុប។
- - យកចានដាក់សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ រួចដួសទឹកស៊ុប ដាក់ក្នុងចាន លាយអោយសព្វសាច់ជ្រូក កុំអោយជាប់គ្នា ជាដុំធំៗពេក។ បន្ទាប់មកចាក់ចូលក្នុងឆ្នាំង អោយពុះឆ្អិន។
- - ភ្លក្សទឹកស៊ុប សាបប្រៃផ្អែម ថែមថយទៅតាមចំណូលចិត្ត។
- - ដាក់ទឹកដាំ នៅឆ្នាំងផ្សេង សម្រាប់ស្រុះគុយទាវ ឬ ស្រុះមីគៀវ។
- - ស្ងោរសាច់ជ្រូក ពោះជ្រូក ពោះវៀន និង ថ្លើមអោយឆ្អិន ហើយស្រង់យកមកហាន់ស្តេើងៗ។
- - ស្រុះគុយទាវ ឬ មីដាក់ក្នុងចាន ដួសទឹកស៊ុបស្រោចពីលើ ថែម សាច់ជ្រូក ពោះជ្រូក ពោះវៀន ថ្លើម ប្រហិតសាច់ជ្រូក ខ្ទឹមលីង ម្រេច ខ្ទឹមស្លឹក និង ជីវវ៉ាន់ស៊ុយ។ សម្រាប់មីគៀវ គេដាក់ស្លឹកគូឆាយថែម។
Ingredients:
- 1 small onion, minced
- 1kg pork bones
- 200g pork minced
- pork meat, pork meat loaf, pork liver/intestines, up to your favorites
- 1 large spoon fish sauce
- 1 full spoon oyster sauce
- 1 teaspoon wonton soup mix
- 1/4 teaspoon salt
- 3 tablespoon sugar
- 1 spoon dried shrimp
- 3 liters of water
- 1 spoon minced garlic
- 2 teaspoon cooking oil
- green onionស, cut in pieces
- chives or cilantro cut in pieces
- rice noodle
- egg noodle
Preparation:
- . Heat 2 spoon of oil, add minced onion, stir until it gets very dark brown.
- . Add sugar, salt, fish sauce, wonton soup mix, dried shrimp and oyster sauce, stir till it gets to dark red.
- . Add the pork bones, stir well.
- . Add 1 liter water and let it boil for 1/2 hour.
- . In a small pan, heat 3 spoon of oil, add garlic, stir till light brown. Scoop half to save in a bowl and pour the rest into the soup.
- . Place minced pork in a bowl, add the soup juice and stir well, then pour it into the soup pot.
ដកស្រង់ពី៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍ (Chanbo Keo)
Post a Comment
Post a Comment