ខួគីងជាអាហារប្រចាំតំបន់ភាគខាងត្បូងនៃប្រទេសថៃដែលខ្ញុំហូបហើយត្រូវមាត់ត្រូវចិត្តតែវាហិរបន្តិចប៉ុន្តែយើងក៏អាចបន្ថយ
រសជាតិហិរបានដែរហើយពេលនេះដែរខ្មែរឡាយសូមលើកយកមកនេះដោយគិតថាប្រហែលជាមានបងប្អុនខ្មែរខ្លះប្រាកដជាចង់សាកល្បង រឺអាចយករូបមន្តនេះទៅប្រកបអាជីពរួមផ្សំជាមួយអាហារផ្សេងដើម្បីទ្រទ្រង់គ្រួសារទៅថ្ងៃអនាគត់និយាយពី
រូបមន្តនៃការ ធ្វើខួគីងនេះវិញគឺមានតំណាក់កាលខ្លីហើយងាយៗ បើសិនជាយើងធ្វើតាមរូបមន្តខាងក្រោមនេះវិញខ្ញុំជឿរ
ថាប្រាកដជាឆ្ងាញ់។
តោះទៅមើលគ្រឿងផ្សំនឹងរូបមន្តទាំងអស់គ្នា៖
៙គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់ជ្រូក 800 ក្រាម (សាច់ជ្រូកជញ្រ្ជាំ)
- ស្លឹកក្រូចសើច 10 សន្លឹក ( ហាន់អោយល្អិតៗ )
- ស្លឹកគ្រៃហាន់រូច 4 ដើម
- ប្រេងឆា 1 ស្លាបព្រាបាយ
- ម្រេចគ្រាប់ ¼ ចានតូច
- ម្រេចម៉ត់ ½ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅខ្នរ 1ស្លាព្រាបាយ ( រឺដាក់គ្រឿងផ្សំតាមចំណងចំណូលចិត្តរបស់អ្នក )
- ទឹកត្រី ½ ចានតូច
- ៙គ្រឿងការី
- ខ្ទឹមក្រហម ( 4 គ្រាប់) 3 ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមស ( 6 កំពិស ) 3 ស្លាបព្រាបាយ
- ម្រេចគ្រាប់ 20-30 គ្រាប់
- ល្មៀត ( 2-3ដុំ ) 2 ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសគ្រាប់ ( 10 ក្រាម ) ប្រមាណ 20 គ្រាប់
- អំបិល ½ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៙ក្នុងរូបមន្តនេះគេមិនបានប្រើស្ករសរទេប៉ុន្តែយើងអាចដាក់តាមរសជាតិដែលយើងត្រូវការ - យកមកបុកចូលគ្នាអោយម៉ត់ គ្រឿងការីដែលយើងទទួលបានយកប្រមាណ 3 ស្លាបព្រាបាយ យកមកប្រើការ។
- រៀបចំខ្ទះនឹងប្រេងឆាយកទៅដាក់លើចង្ក្រាន ដាក់គ្រឿងការីដែលយើងធ្វើរួចឆាអោយឡើងឆ្ងុយ ហើយដាក់សាច់ជ្រូកជញ្រ្ជាំចូល ហើយដាក់ម្រេចម៉ត់ចូល ឆារហូតអោយចូលគ្នាបានល្អ
- ដាក់ម្សៅខ្នរចូលល្មម ( រឺគ្រឿងផ្សំដែលត្រូវនឹងរសជាតិដែលអ្នកចូលចិត្ត ) ឆារហូតដល់ស្ងួតទឹក
- រួចដាក់ស្លឹកគ្រៃ ដាក់ម្រេចគ្រាប់ និងស្លឹកក្រូចដែលយើងហាន់ល្អិតៗរូច ក្រោយពេលដាក់ គ្រឿងផ្សំ រួចច្របល់អោយវាចូលគ្នាមើលថាឆ្អិនល្មមហើយដួសដាក់ចានទទួលទានជាការ ស្រេច។
Post a Comment
Post a Comment