0


តើ​លោក​អ្នក​ធ្លាប់​ជួប​បរាជ័យ​លើ​គម្រោង​ការងារ​របស់​លោក​អ្នក​ដែរ​ឬទេ? ​តើ​​លោក​អ្នក​ពិត​ជា​ធ្លាប់​​ដើរ​ជិត​ដល់​គោលដៅ​របស់​លោក​អ្នក ហើយ​ស្វះស្វែង​​​រក​​​គន្លឹះ​ដើម្បី​សម្រេច​បាន​គោលដៅ​នោះ​ដែរ​ឬទេ? ចុះ​បើ​ការ​ទទួល​ទាន​ភេសជ្ជៈ​នៅ​ពេល​ធ្វើការ​​អាច​ជួយ​ឲ្យ​​ផលិតផល​ការងារ​របស់​លោក​អ្នក​ជោគជ័យ​ដែរ​ឬទេ? ចម្លើយ​ដ៏​ខ្លី​នៅ​ទី​នេះ​គឺ​ថា ​ពិត​ជា​អាច។ ​

យោង​តាម​លទ្ធផល​ស្រាវជ្រាវ​មួយ​ធ្វើ​ឡើង​ដោយ​សាកលវិទ្យាល័យ Illinois (University of Illinois) នៅ​​ទីក្រុង​ Chicago បាន​រក​​ឃើញ​ថា មនុស្ស​ដែល​​ទទួល​ទាន​ទឹក​ច្រើន​នៅ​ពេល​កំពុង​ធ្វើ​ការ អាច​មាន​ភាព​ច្នៃ​ប្រឌិត​ខ្ពស់​សម្រាប់​ជួយ​បង្កើន​ផលិតភាព​ការងារ​​។ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត ​អ្នក​ដែល​ឧស្សាហ៍​​​ទទួល​ទាន​ទឹក​បាន​គ្រប់​ចំនួន​​នៅ​ពេល​កំពុង​ធ្វើ​ការ​​អាច​ជួយ​បង្កើន​សមត្ថភាព​ចងចាំ​ខួរក្បាល​បាន​មួយ​កម្រិត​​ទៀត​ផង​ដែរ​។

ទោះបី​ជា​បែប​នេះ​ក្តី ​ការ​ស្រាវជ្រាវ​ខាងលើ​បាន​​ផ្ដល់​ជា​ដំបូន្មាន​ថា លោក​អ្នក​គួរ​តែ​​បង្កើត​ជម្រើស​មួយ​ដោយ​ខ្លួន​​ឯង​សម្រាប់​ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​នេះ​ ពោល​គឺ​ការ​ទទួល​ទាន​​ទឹក​មិន​ត្រូវ​ឲ្យ​​ច្រើន​ជ្រុល​ពេក​នោះ​ទេ។ ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​គួរ​ធ្វើ​​ឲ្យ​បាន​ ៣ លីត្រ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ មិន​ចំពោះ​ថា​នៅ​កន្លែង​ការងារ ឬ កន្លែង​ណា​នោះ​ទេ ទើប​​រក្សា​លំនឹង​ជាតិ​ទឹក​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន និង ធ្វើ​ឲ្យ​សុខភាព​រឹងមាំ​បាន៕


Post a Comment

 
Top