Bread Fried នំប៉័ងចៀន
នំប៉័ងចៀនផ្ទាប់សាច់ជ្រូកជារូបមន្តអាហារសម្រន់ អាចធ្វើដោយខ្លូនឯងបានយ៉ាងងាយៗ មិនពិបាកថែមទាំងជាអាហារប្រែរូបដែលគួឲ្យចង់ទទួលទានទៀតផង។
៙គ្រឿងផ្សំ៖
- នំប៉័ង 10 បន្ទះ( នំប៉័ងជាដើមក៏បាន )
- សាច់ជ្រូកជញ្ច្រាំ 1 កូនចាន
- ម្សៅខ្នរ 1 ស្លាបព្រាតែ ( រឺគ្រឿងផ្សំរសជាតិផ្សេងដែលត្រូវមាត់អ្នក )
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ម្រេចម៉ត់ 2 ស្លាបព្រាតែ
- ពងទា1 គ្រាប់ វាយអោយម៉ត់ ( រឺពងមាន់ )
- ព្រេងឆា សំរាប់ចៀន
- ម្ទេសហាន់ជាជម្រៀកស្តើងៗ ហើយជីវ៉ាន់ស៊ុយសម្រាប់តុបតែង
- អាចបរិភោគជា៖ ទឹកគ្រឿង ទឹកម្ទេស ឬទឹកប៉េងប៉ោះ។
៙ក្នុងរូបមន្តនេះគេមិនបានប្រើស្ករសរប៉ុន្តែយើងអាចដាក់តាមរសជាតិដែលយើងត្រូវការ
៙វិធីធ្វើ៖
- ហាន់នំប៉័ងបន្ទះជា 4 ចំនិត រួចយកសំងួត(មុខកង្ហា)អោយមុខនំប៉័ងស្ងួតប្រមាណ 1 ម៉ោង
- យកម្សៅខ្នរ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឺម ម្រេចម៉ត់ ហើយពងដែលវាយរួច ½ គ្រាប់ មកច្របល់ចូលគ្នាអោយសប់ ជាមុនសិនទុកប្រមាណ 20 នាទី
- យកគ្រឿងផ្សំដែលផ្សំរួចយកមកលាបលើនំប៉័ងហើយតុបតែងវាអោយស្អាតបន្តិច រួចនាំទៅជ្រលក់ក្នុងពងដែលវាយរួចនៅសល់
- ដល់ពេលដែលយើងយកទៅចៀន ត្រូវដាក់ខាងដែលមានសាច់ជ្រូកមុន មើលទាំងសងខាងថាឆ្អិនល្មមហើយលើកយកចេញដាក់អោយស្រក់ខ្លាញ់ហើយអាចយកទៅបរិភោគជាមួយ ទឹកគ្រឿង ទឹកម្ទេស ទឹកប៉េងប៉ោះ ។
Post a Comment
Post a Comment