៙ គ្រឿងផ្សំ:
តង្កៀបក្តាមសមុទ្រ ១០ តង្កៀប ស៊ុតមាន់ចំនួនមួយគ្រាប់ កម្ទេចនំប៉័ងកន្លះចានចង្កឺះ ការ៉ុត១០០ ក្រាម ដំឡូងបារាំង ១០០ ក្រាម ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃ ១ស្លាប់ព្រាបាយ ប្រេងឆាសម្រាប់បំពង ។
៚ គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់ផ្លែប៉ោម:
- - ផ្លែប៉ោមពណ៌ខៀវ ២ ផ្លែ
- - ស្ករស ១ ស្លាបព្រាបាយ
- - អំបិលម៉ដ្ឋកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- - ម្សៅឈើក្រអូប ១ ភាគ ៨ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- - ប៊័រស្រស់ប្រភេទប្រៃចំនួន ១ ស្លាបព្រាបាយ
- - ទឹកស្អាតធម្មតា
- ចំហុយតង្កៀបក្តាមឲ្យឆ្អិន ដំឲ្យបែក រួចបកសម្បកចេញ ។
- វាយស៊ុតមាន់ឲ្យបែក រួចនាំយកតង្កៀបក្តាមដាក់បំពង បន្ទាប់មកយកវាច្របល់ជាមួយកម្ទេចនំប៉័ង ហើយដាក់បំពងនៅក្នុងប្រេងឆា ប្រើភ្លើងល្មម រង់ចាំដល់តង្កៀបក្តាមឡើងពណ៌លឿង ទើបស្រង់ឡើង ។
- ហាន់ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងជាដុំតូចៗ រួចយកទៅឆាជាមួយប៊័រឲ្យឆ្អិន ។
- ចិតសម្បកផ្លែប៉ោម ហើយចិតផ្លែប៉ោមជាដុំៗ រួចប្រើទឹកបន្តិចស្ងោរឲ្យឆ្អិន ។
- បង់អំបិលម៉ដ្ឋ ប៊័រស្រស់ ស្ករស កូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចបង់ម្សៅឈើក្រអូប ទុកទទួលទានជាមួយតង្កៀបក្តាមបំពង ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងដែលបានឆាជាមួយ
Fried Crab ក្តាមបំពង
មើលហើយកុំភ្លេចធ្វើហើយភ្លក់រស់ជាតិទាំងអស់គ្នា
៚សូមអរគុណដែលតាមដានប្លកខ្មែរឡាយ៚
Post a Comment
Post a Comment