ស្ត្រីមេផ្ទះមួយចំនួនតែងធុញទ្រាន់ នៅពេលដែលខ្លាញ់ដែលយើងកំពុងចៀនត្រី ខ្ទាតប្រលាក់ខោអាវ ឬរលាកខ្លួនប្រាណ ហើយករណីខ្លះទៀតត្រីដែលយើងចៀន ប្រែជាជាប់ខ្ទះបែកជាបំណែកៗ បាត់អស់សោភណ្ឌភាព និងរសជាតិឆ្ងាញ់ទៀតផង។ តែបើជួបបញ្ហានេះសូមសាកល្បងតាមវិធីសាស្ត្រងាយៗដូចខាងក្រោម៖
- ដើម្បីការពារកុំអោយខ្លាញ់ខ្ទាត អ្នកគ្រាន់តែយក ម្សៅសាលី បន្តិចបន្តួច មករោយលើខ្ទះ នោះនឹងជួយកាត់បន្ថយការខ្ទាតខ្លាញ់ជាមិនខាន។
- បើជួបបញ្ហាចៀនត្រីជាប់ខ្ទះពិបាកប្រែ ឬនាំអោយបែកសាច់ត្រី ដំបូងសូមណែនាំអោយលោកអ្នកយកខ្ទះដាក់ពីលើភ្លើងចង្ក្រានអោយក្តៅបន្តិចសិន សឹមចាក់ខ្លាញ់ ឬប្រេងឆាចូល ហើយទុកអោយខ្លាញ់ ឬប្រងឆាឡើងក្តៅមួយអន្លឺទៀត(ប្រហែល១នាទី) បន្ទាប់មកយើងត្រូវដាក់អំបិលមួយចឹប ឬមួយចុងស្លាបព្រាបាយ បន្ទាប់មកសឹមដាក់ត្រីចៀន នោះពិតជាអាចកាត់បន្ថយការចៀនត្រីជាប់ខ្ទះមិនខាង៕
Post a Comment
Post a Comment