មីកញ្ចប់ជាអាហារមួយប្រភេទដែលងាយនឹងយកមកឆុងទឹកក្តៅបរិភោគបានភ្លាម។ ប៉ុន្តែអ្នកដឹងទេថា វាមិនសូវមាន ប្រយោជន៍ដល់សុខភាពទេ។ ខាងក្រោមជាមូលហេតុដែលអ្នកមិនគួរបរិភោគមីកញ្ចប់។
- រារាំងការបឺតស្រូបសារជាតិចិញ្ចឺម ៖ មីត្រូវបានរកឃើញថា វារារាំងការបឺតស្រូបនូវសារជាតិចិញ្ចឹមចំពោះក្មេងអាយុក្រោម ៥ឆ្នាំ។
- អាហារដែលគ្មានប្រយោជន៏ ៖ មីជាអាហារដែលគ្មានវីតាមីននោះទេ មិនមែនជាអាហារមានជាតិសសៃរ រឺ សារជាតិខនិច ប៉ុន្តែវាគ្រាន់តែជាកាបូនអ៊ីដ្រាតប៉ុណ្ណោះ។
- មានបរិណអំបិលខ្ពស់ ៖ មីជាធម្មតាមានបរិមាណអំបិលច្រើន ជាមូលហេតុធ្វើឲ្យប្រឈមជំងឺបេះដូង ដូចជាជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល, សំពាធឈាមកើនឡើងជាដើម។
- ធ្វើឲ្យធាត់ ៖ មីផ្សំឡើងដោយខ្លាញ់ និងអំបិល ដែលជាមូលហេតុបណ្តាលអោយទឹកត្រូវទប់នៅក្នុងខ្លួនយើង ដែលនាំឲ្យធាត់។
- ពិបាក់ក្នុងការរំលាយអាហារចំពោះប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ៖ មីជាមូលហេតុធ្វើឲ្យពោះវៀនធ្វើចលនាខុសប្រក្រតី និងឲ្យហើមពោះ។
- ប៉ះពាល់ដល់ប្រតិកម្មបំបែក ៖ ចំពោះមីទាំងអស់ផ្សំឡើងដោយសារជាតិគីមីដូចជា ពណ៏ និងបង្ការការខូច ករណីញ៉ាំជាទៀងទាត់នាំឲ្យរាងកាយប្រឈមនឹងបញ្ហាក្នុងការធ្វើប្រតិកម្មបំបែក និងអាចជាបញ្ហាដែលមានរយ:ពេលយូរ៕
សូមអរគុណ៖ គេហទំព័រ សុខភាព
Post a Comment
Post a Comment