គ្រឿងផ្សំ Ingredients
- សណ្តែកបាយ ២ខាំ – 200g Green Soy Bean
- ស្ករ៥ខាំ 500 g Sugar
- អំបិលចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ 1/5 teaspoon salt
- ទឹក១លីត្រ 1 liter Water
- ម្សៅឆា ឬ ម្សៅដំឡូងមី ២ស្លាបព្រា 2 spoon tapioca or cassava Starch
- ខ្ទិះដូង ១ខាំ 100g Coconut Milk
វិធីធ្វើ Preparation
- ១- ត្រាំសណ្តែកបាយក្នុងទឹកក្តៅពីរម៉ោង ហើយលាងសំបកចេញ សម្រស់អោយស្រស់ទឹក។
- 1. Soak the green soy bean in warm water for 2 hours and remove the skins.
- ២- ដាក់ចំហុយ ៣០នាទី។
- 2. Steam the bean for ៣០ minutes.
- ៣- ដាំទឹកអោយពុះ ចាក់ស្ករនិងអំបិលចូល ដាំអោយពុះ។
- 3. Bring water to boiling, add the sugar and salt to boil.
- ៤- លាយម្សៅឆាជាមួយទឹក៥-៦ស្លាបព្រាបាយ រួចចាក់ក្នុងទឹកស្ករ កូរអោយសព្វ។
- 4. Mix the cassava starch with 5-6 tablespoons water, and stir into the sugar water to thicken it.
- ៥- ចាក់សណ្តែកបាយចំហុយចូល ហើយកូរអោយសព្វ។
- 5. Add the yellow soy bean and stir it in.
- ៦- បរិភោគក្តៅៗ ដោយមានស្រូបខ្ទិះដូង។
- 6. Serve warm with a tablespoon of coconut milk poured over it.
- ៧- បើចង់អោយកាន់តែឆ្ងាញ់ សូមបរិភោគជាមួយ នំចាខ្វៃ។
- 7. Taste best if eat with chinese fried bread, chakvai.
ដកស្រង់ចេញពីអត្ថបទ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
Post a Comment
Post a Comment