0
គ្រឿងផ្សំ Ingredients
  • សណ្តែកបាយ ២ខាំ – 200g Green Soy Bean
  • ស្ករ៥ខាំ 500 g Sugar
  • អំបិលចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ 1/5 teaspoon salt
  • ទឹក១លីត្រ 1 liter Water
  • ម្សៅឆា ឬ ម្សៅដំឡូងមី ២ស្លាបព្រា 2 spoon tapioca or cassava Starch
  • ខ្ទិះដូង ១ខាំ 100g Coconut Milk
វិធីធ្វើ Preparation
  • ១- ត្រាំសណ្តែកបាយក្នុងទឹកក្តៅពីរម៉ោង ហើយលាងសំបកចេញ សម្រស់អោយស្រស់ទឹក។
  • 1. Soak the green soy bean in warm water for 2 hours and remove the skins.
  • ២- ដាក់ចំហុយ ៣០នាទី។
  • 2. Steam the bean for ៣០ minutes.
  • ៣- ដាំទឹកអោយពុះ ចាក់ស្ករនិងអំបិលចូល ដាំអោយពុះ។
  • 3. Bring water to boiling, add the sugar and salt to boil.
  • ៤- លាយម្សៅឆាជាមួយទឹក៥-៦ស្លាបព្រាបាយ រួចចាក់ក្នុងទឹកស្ករ កូរអោយសព្វ។
  • 4. Mix the cassava starch with 5-6 tablespoons water, and stir into the sugar water to thicken it.
  • ៥- ចាក់សណ្តែកបាយចំហុយចូល ហើយកូរអោយសព្វ។
  • 5. Add the yellow soy bean and stir it in.
  • ៦- បរិភោគក្តៅៗ ដោយមានស្រូបខ្ទិះដូង។
  • 6. Serve warm with a tablespoon of coconut milk poured over it.
  • ៧- បើចង់អោយកាន់តែឆ្ងាញ់ សូមបរិភោគជាមួយ នំចាខ្វៃ។
  • 7. Taste best if eat with chinese fried bread, chakvai.


ដកស្រង់ចេញពីអត្ថបទ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍


Post a Comment

 
Top