គ្រឿងផ្សំ៖
- ១-ពងមាន់ ២
- ២-ស្ករ ២ខាំ
- ៣-ខ្ទិះដូង ១កំប៉ុង
- ៤-ស្លឹកតើយ ៣សន្លឹក
- ៥-ម្សៅសារាយ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ៦-ទឹក ១កំប៉ុង
- ៧-អំបិលចុងស្លាបព្រា
របៀបធ្វើ៖
- ១- ស្ងោរសារាយម្សៅ លាយជាមួយទឹក រំងាស់ជាមួយស្លឹកតើយ ចំនួន១០-១៥នាទី ទើបស្រង់ស្លឹកតើយចេញ។
- ២- គោះពងមាន់ នៅក្នុងចានមួយ ជាមួយស្ករត្នោត និង ខ្ទិះដូង វាយអោយចូលគ្នាគ្នា គ្រាន់តែវាយលំៗអោយនៅសល់ជាតិពងមាន់ ក៏បាន។
- ៣- យកពងមាន់ដែលគោះហើយនេះ ទៅច្រូចលើទឹកសារាយ ហើយកូរអោយសព្វ រួចលើចុះ។
- ៤- ដួសទឹកសារាយនេះ ចាក់ចូលពុម្ព ទុកចោល ប្រហែល២ម៉ោង ដើម្បីអោយរងកក ជាសារាយដុំ បន្ទាប់មក ចាក់ចេញ តម្រៀបទៅលើចាន ដើម្បីទទួលទាន។
- ៥- បើយើងមិនចូលចិត្តរសជាតិខ្ទិះដូង យើងអាចជំនួសបានដោយជាតិទឹកសុទ្ធ ក្នុងចំនួនស្មើគ្នា នឹងខ្ទិះដូង។
- ៦- បើពុំមានពុម្ព អាចចាក់ថាសធម្មតា ហើយកាត់ដុំ នៅពេលកក ក៏បាន។
ដកស្រង់ចេញពីអត្ថបទ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
Post a Comment
Post a Comment