0
កន្លងមក ធ្លាប់ឮតែអាម៉ុកត្រី អាម៉ុកសាច់មាន់ ឲឥឡូវមានអាម៉ុកខ្យងទៀត។ មិត្តយុវវ័យណាចង់ធ្វើអាម៉ុកខ្យងសាកមើល គឺងាយស្រួលណាស់។ សាកធ្វើតាមការរៀបរាប់ខាងក្រោមនេះបន្តិចមើល៍ សង្ឃឹមថា មិត្តយុវវ័យនឹងពេញចិត្តមិនខាន៖



គ្រឿងផ្សំ៖
  1. ខ្យង១គីឡូក្រាម
  2. សាច់ជ្រូកបីជាន់១ខាំ
  3. សណ្ដែកដី
  4. ម្ទេសឆ្អើរ
  5. ខ្វះដូង
  6. គ្រឿងបុក (រំដេង រមៀត ស្លឹកគ្រៃហាន់)
  7. កាពិ
  8. ប្រេងខ្យង
  9. គ្រាប់ជម្ពូឆាយកខ្ទះ
  10. ស្លឹកកន្ទួត
  11. ស្លឹកក្រូចសើច
  12. ពង់មាន់

វិធីធ្វើ៖

យកសាច់ខ្យងចេញពីសំបករបស់វា ប៉ុន្តែត្រូវរក្សាសំបកទាំងនោះទុក កុំចោល។ ចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូក និងហាន់សាច់ខ្យងជាចំណិតតូចៗ។ បន្ទាប់មកយកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ និងសាច់ខ្យងហាន់រួចនោះទៅឆាចូលគ្នាជាមួយនឹងគ្រឿងបុក, ម្ទេសឆ្អើរ, និងកាពិ រហូតដល់ឆ្អិនល្អ។

ជំហានបន្ទាប់ ត្រូវយកស្លឹកកន្ទួតទៅទ្រាប់សាច់ដែលឆាជាមួយគ្រឿងអម្បាញ់មិញ រួចហើយយកទៅញាត់ចូលក្នុងសំបកខ្យងដែលរក្សាទុកនោះ។ ប៉ុណ្ណឹងនៅមិនទាន់រួចរាល់ទេ។ ប្រិយមិត្តត្រូវចាក់ទឹកខ្ទិះដែលឆាបញ្ចូលគ្នាជាមួយពងមាន់, ម្ទេស និងស្លឹកក្រូចសើច ទៅស្រោចពីលើខ្យល់ ដែលមានញាត់សាច់ទ្រាប់ស្លឹកកន្ទួតនោះ រួចហើយយកវាទៅចំហុយប្រហែលជា១៥នាទីទៀត ទើបរួចរាល់៕
សាកធ្វើទាំងអស់គ្នាណា៎!

Post a Comment

 
Top