0

៙គ្រឿង​ផ្សំ ៖

  1. មាន់ កោះ ថ្លើម (បើមាន​ឈាម​មាន់​កាន់​តែ​ឆ្ងាញ់)
  2. ការ៉ុត ឆៃថាវ ត្រសក់
  3. ខ្ញី ក្រូចឆ្មារ
  4. អង្ករ
  5. ខ្ទឹមសរ អំបិល ស្ករ​ ទឹកត្រី ប្រេង​ឆា
  6. ដុំម្សៅខ្នរ​ រឺម្សៅខ្នរ

របៀប​ធ្វើ


ធ្វើ​ជ្រក់​ ការ៉ុត លាយ​ឆៃថាវ ត្រសក់៖

  • ចិត​សំបក​ចេញ ការ៉ុត​និង​ឆៃថាវ
  • ហាន់​ការ៉ុត​និង​ឆៃថាវ ស្តើងៗដូច​ក្នុង​រូបខាង​លើ
  • ហាន់​ត្រសក់​ជាង​រាង​ច្រវ៉ាមូល
  • ដាក់​បន្លែ​ទាំង​បី​មុខ​ចូល​គ្នា រោយ​អំបិល ច្របាច់​អោយ​សព្វ រួច​ទុក​មួយ​ស្របក់
  • ពេល​បន្លែ​ស្រពាប់​ហើយ យក​លាង​ទឹក និង​ដាក់សម្រស់​អោយ​ស្ងួត
  • លាយ​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ ដាក់​អំបិល និង​ស្ករ ល្មម​រសជាតិ​ដែល​ចូល​ចិត្ត រួច​ចាក់​បន្លែ​ចូល ច្របល់ចូល​គ្នា ចាត់​ទុក​ជាបានការ។
  • ត្រាំ​អង្ករ (បើ​គ្នា​៤នាក់ វាល់អង្ករដាក់​២​កំប៉ុង​ទឹកដោះគោ)។
  • ស្ងោរមាន់ ទាំង​កោះ និង​ថ្លើម (ទាំង​ឈាម​ទៀត​បើមាន)។
  • ស្រង់​អង្ករ​ដែល​ត្រាំរួច សម្រស់​អោយ​ស្រស់​ទឹកល្អ។
  • ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស
  • បំពងខ្ទឹមស រួច​ដាក់​អង្ករ​ចូល ឆាអង្ករនោះត្រលប់​ចុះឡើង ក្នុង​ពេលជាមួយ​គ្នា​នោះ ដួស​ទឹក​ស្ងោរ​មាន់ ស្រោចបណ្តើរៗ​លើ​អង្ករ​រួច​ចេះតែឆា​ត្រលប់​ចុះឡើង រហូត​
  • ដល់​អង្ករ​ជិត​ឆ្អិន ទើប​យក​ទៅ​ដាក់​ផ្ងំ​អោយ​ឆ្អិនល្អ។​

ធ្វើ​ទឹក​ត្រីបុក៖

  • បុកខ្ទឹម​ស និង​ខ្ញី លាយ​គ្នា​ក្នុង​បរិមាណ​ស្មើគ្នា បើអ្នក​ចូល​ចិត្ត​ម្ទេស ដាក់​ម្ទេស​តាម​ចំណង់។
  • ចាក់​ទឹកត្រី​ចូល រួច​ច្របាច់​ក្រូច​ឆ្មារ និង​ដាក់​ស្ករស​ចូល កូរចូល​គ្នា។
  • រួចដួសបាយដាក់​ចាន កាប់​សាច់​មាន់​រៀប​ជា​ការ​ស្រេច។

Post a Comment

 
Top