0


ពោះវៀនគឺជាសរីរាង្គមួយនៃប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ ហើយ​វា​ក៏​មាន​សារៈសំខាន់​បំផុត​ផង​ដែរ ក៏​ប៉ុន្តែ​វា​ក៏​ឧស្សាហ៍​ជួប​ប្រទះ​នូវ​បញ្ហា​រ៉ាំរ៉ៃ ដែល​នេះ​បង្ក​រ​មកពី​អាហារ​ដែល​យើង​ទទួល​ទាន រឺកង្វះ​សារ​ធាតុ​អ្វី​មួយ។ ជា​ការ​ពិត​ណាស់​ប្រសិនបើ​យើង​មិនយកចិត្ត​ដាក់​ជាមួយ​សរីរាង្គ​ពោះវៀន​នេះទេ យើង​ប្រឈមមុខ​ទៅ​នឹងជំងឺ​ជា​ច្រើន​ដូចជា​ពោះវៀន​ខ្សោយ ពោះវៀន​ដុះ​ខ្នែង រលាក​ពោះ​វៀន និង​ជំងឺស្អិត​ពោះវៀ​ន​ជាដើម។ ទាក់​ទងទៅ​នឹ​ង​បញ្ហា​នេះ យើង​ក៏​អាច​បញ្ចៀស ក៏​ដូច​ជា​ព្យាបា​ល​ពោះវៀន​យើង​កុំ​អោយ​ជួប​ប្រទះ​ទៅនឹង​បញ្ហា​ទាំង​នេះ​បាន​ផង​ដែរ ដោយ​គ្រាន់​តែ​ទទួល​ទាន​នូវ​ទឹកផ្លែឈើ ដែល​ផ្សំ​ឡើង​ជា​ពិសេស។



រូបមន្តផ្សំ
  • ខ្ទឹម Fennel មួយចំហៀង (បើគ្មានក៏បាន)
  • ត្រសក់មួយផ្លែ (តូចល្មមចន្លោះពី 5 ទៅ 8 សង់ទីម៉ែត)
  • ត្រសក់មួយផ្លែ (តូចល្មមចន្លោះពី 5 ទៅ 8 សង់ទីម៉ែត)
  • ខ្ញីប្រវែង 2.5 cm (មួយចំរៀកតូច)
  • ស្លឹកជីអង្កាមដប់សន្លឹក (តាមកម្រិតប្រហើរដែលយើងចង់បាន)
  • ល្ហុងមួយចំណិតធំល្មម






បន្លែ ផ្លែឈើទាំងនេះសុទ្ធតែផ្ទុកទៅដោយសារធាតុវីតាមីនពិសេសៗ សំបូរ​ទៅ​ដោយ​កាក​សរសៃ សារធាតុ​អង់​ស៊ីម ក៏​ដូច​ជា​ប្រូតេអ៊ីន​ជំនួយ​ផងដែរ ដែល​អាច​អោយ​ពោះ​វៀន និង​សេរីរាង្គ​រំលាយ​អាហារ​ដទៃ​ទៀត​ដំណើរ​ការ​បាន​ល្អប្រក្រតី។ យក​ល្អគួរ​កិន​រំលាយ​វា​ក្នុងម៉ាស៊ី​ន​ក្រឡុក​ក៏​បាន និង​ទទួល​ទាន​ទាំង​កាក ហើយ​មិន​គួរ​គប្បី​បន្ថែម​ស្ករ រឺ​ទឹកដោះគោ​ចូល​ឡើយ ព្រោះវា​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​គុណភាព​វីតាមីន​បាន។

ក្រៅពីឧស្សាហ៍ទទួលទៀនទឹកផ្លែឈើកិនដោយផ្សំជាមួយបន្លែ​ផ្លែឈើ​ខាង​លើ​នេះ​ហើយ យើង​គប្បី​ចេះថែទាំ​ពោះវៀន​របស់​អ្នក​ផង​ដែរ ដែល​ជៀស​វាង​នូវ​ការ​ទទួលទាន​ភេសជ្ជៈផ្សេងៗ ជា​ពិសេស​គ្រឿង​ស្រវឹង​តែ​ម្តង ព្រោះអី​វា​មាន​ផ្ទុក​ដោយ​សារធាតុ​ដែលប៉ះ​ពាល់​ដល់​ពោះវៀន​ច្រើន។ ហើយ​គប្បី​គួរឧស្សាហ៍​ទទួល​ទានប​ន្លែ និង​ផ្លែឈើ​អោយ​បាន​ច្រើន ជា​ពិសេស​បន្លែ​ផ្លែ​ឈើណា​ដែល​មាន​កាក​សរសៃ ព្រោះវា​ជាមិត្ត​ដ៏​ល្អ​របស់​ពោះវៀន។

Post a Comment

 
Top